Realisaties

Raamdecoratie door HV-Interieur

We tonen je graag enkele realisaties waar we trots op zijn.

HV-Interieur, meer dan een interieurwinkel

We hebben voor jou enkele realisaties uitgekozen. Zo kan je je laten inspireren. Wist je dat we onze eigen plaatsingdienst hebben? Bij HV-Interieur kan je terecht voor al je vragen en bekijken wa samen wat er mogelijk is.

Voor deze realisatie is er gekozen voor de stof STAN van het merk Zimmer & Rhode in combinatie met de stof van Gerster in de kleur Ivoor. Laat je inspireren! Bij HV-Interieur staan we altijd klaar om u verder te helpen. Van opmeting tot plaatsing en advies kan je steeds bij ons terecht.

 

 • oranje gordijnstof = Zimmer & Rhode
 • transparante gordijnstof = Gerster

 

Wave gordijn

Een "wavegordijn" is een type raambekleding dat vaak wordt gebruikt voor decoratieve en functionele doeleinden. Het verschilt van traditionele gordijnen doordat de stof in gelijkmatige, golvende plooien wordt opgehangen, waardoor een eigentijdse en gestroomlijnde uitstraling ontstaat. Deze plooien worden meestal gemaakt met behulp van een speciale rail of gordijnroede, waardoor de stof soepel kan bewegen en de golven behouden blijven.

Wavegordijnen bieden verschillende voordelen, waaronder:

 1. Esthetiek: De gelijkmatige golven creëren een moderne en minimalistische uitstraling die goed past bij eigentijdse interieurs.

 2. Gemak van bediening: Wavegordijnen kunnen gemakkelijk worden geopend en gesloten, en ze blijven er netjes uitzien, zelfs wanneer ze worden bewogen.

 3. Ruimtebesparing: Omdat wavegordijnen soepel langs de rail bewegen, nemen ze weinig ruimte in beslag, wat handig kan zijn in krappe ruimtes.

 4. Lichtregulatie: Net als bij gewone gordijnen kunnen wavegordijnen helpen bij het reguleren van de hoeveelheid licht die een kamer binnenkomt.

Wavegordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren en patronen, zodat ze kunnen worden aangepast aan de smaak en behoeften van de gebruiker. Over het algemeen zijn ze een populaire keuze voor mensen die een eigentijdse uitstraling in hun huis willen creëren.

Soorten gordijnen

Gordijnen zijn stoffen panelen die aan ramen of deuren worden opgehangen voor diverse doeleinden, zoals privacy, lichtregulatie, decoratie en isolatie. Er zijn verschillende soorten gordijnen, en ze kunnen variëren in stofkeuze, stijl en functionaliteit. Hier zijn enkele veelvoorkomende soorten gordijnen:

 

 1. Overgordijnen: Dit zijn de meest traditionele en decoratieve gordijnen. Ze zijn meestal gemaakt van zwaardere stoffen en dienen voornamelijk als decoratieve elementen in een kamer. Overgordijnen kunnen ook licht blokkeren en privacy bieden.

 2. Vitrage of voile: Deze gordijnen zijn licht en transparant, en ze worden vaak gebruikt in combinatie met overgordijnen. Ze laten veel natuurlijk licht binnen, bieden enige privacy en voegen een luchtige uitstraling toe aan de ruimte.

 3. Verduisteringsgordijnen: Deze gordijnen zijn gemaakt van stoffen die zijn ontworpen om licht te blokkeren en te isoleren. Ze zijn ideaal voor slaapkamers of kamers waarin je volledige duisternis wilt creëren, zoals home theaters.

 4. Paneelgordijnen: Paneelgordijnen bestaan uit grote verticale panelen die meestal van boven naar beneden bewegen. Ze kunnen worden gebruikt als kamerafscheidingen of als raambekleding.

 5. Wavegordijnen: Zoals eerder uitgelegd, zijn wavegordijnen een eigentijdse stijl van gordijnen met gelijkmatige, golvende plooien. Ze hebben een strakke en moderne uitstraling.

 6. RolgordijnenRolgordijnen worden opgerold en afgerold om het raam te bedekken. Ze zijn eenvoudig in ontwerp en zeer functioneel. Je kan ze ook verkrijgen in verschillende stoffen zoals: screenstof, transparant en zelfs dim-out. 

   

 7. PlisségordijnenPlisségordijnen hebben plooien die als een harmonica samenvouwen wanneer ze omhoog worden getrokken. Ze zijn vaak gemaakt van lichtdoorlatende stoffen en bieden een stijlvolle en praktische oplossing.

   

Gordijnen zijn verkrijgbaar in verschillende stoffen, kleuren, patronen en maten, waardoor ze aan verschillende behoeften en interieurontwerpen kunnen voldoen. De keuze van gordijnen kan de sfeer en functie van een kamer aanzienlijk beïnvloeden, en het is belangrijk om rekening te houden met zowel esthetische als praktische overwegingen bij het kiezen van de juiste gordijnen voor een ruimte.

Eigen atelier

Onze naaisters maken jouw raam- en andere decoratie op maat. Of het nu gaat over erkers, dakramen of grote, glazen schuiframen, geen opdracht is te moeilijk: van ragfijn linnen tot weelderig fluweel, met of zonder ingewikkelde plooistructuren … in ons confectieatelier wordt alles van naaldje tot draadje tot in het kleinste detail gemaakt.

Ben je ook fan van deze realisaties? Kom dan snel eens een kijkje nemen naar ons ruim assortiment raamdecoratie. 

Ontdek het aanbod gordijnen in onze toonzalen

Spring eens binnen en kom gezellig snuisteren door ons uitgebreide aanbod. Wil je zeker zijn van je stuk? Maak dan snel een afspraak in één van onze winkels.