Laminaat

Laminaat is gekomen, laminaat is gebleven. Deze kwaliteitsvolle vloerbekleding heeft een ongeëvenaarde authentieke uitstraling. Je kan kiezen uit tal van uitvoeringen: van moderne, lichte houtkleuren over een rustiek eiken look tot zelfs stenen vloer en visgraatpatronen. En het is helemaal niet moeilijk om laminaat zelf te plaatsen.

Laminaat tot in het kwadraat bij HV

Je vindt in onze showrooms een hele voorraad planken en tegels uitgestald in allerlei kleuren, afwerkingen en stijlen. Ben je overweldigd door ons aanbod? Dan kan je ideeën opdoen in onze sfeerhoeken, waar je verschillende vloeren met elkaar kan vergelijken. 

We hebben bijna alles in voorraad, waardoor je ook meteen je keuze mee naar huis kan nemen. Bovendien vind je bij ons de bijbehorende plinten en andere benodigheden om je laminaatvloer tot in de puntjes af te werken. Of je laat onze ervaren plaatsers het werk voor jou doen natuurlijk.

De uitstekende kwaliteit van Quick-Step laminaat

Bij HV zweren we bij laminaat van Quick-Step, een op en top Belgische fabrikant van wereldniveau. Quick-Step blinkt uit op verschillende vlakken: het aanbod lijkt eindeloos, het gepatendeerde kliksysteem is het beste op de markt, waardoor de plaatsing ook makkelijker verloopt, en dankzij de HydroShield coating is je vloer beschermd tegen vocht. Onze laminaat is dus zeker geschikt voor je badkamer. 

Ook de dienstverlening en de mogelijkheid om grote voorraden af te nemen, zijn belangrijke redenen waarom we al jaren samenwerken met Quick-Step. Topkwaliteit, goede service én toch budgetvriendelijk? Het is geen fabeltje met laminaat.

Leg thuis verschillende stalen naast elkaar

Je moet het soms zien in je eigen interieur om de juiste beslissing te kunnen nemen. Daarom geven we je stalen mee, van zaagoverschotten tot meerdere planken. Van elk dessin of patroon hebben we een voorbeeld liggen. Neem dus gerust je tijd, experimenteer en laat het bezinken. Onze vloerexperts helpen je graag bij je keuze. 

Productpagina Quick-Step

Laat je laminaat leggen door HV (of doe het gewoon zelf)

Opmeten van laminaat

Heb je een keuze gemaakt, dan komen we bij je thuis de ruimte opmeten. We maken ook een staat op van je ondervloer zodat we kunnen inschatten hoeveel voorbereidend werk nodig is. Dat gebeurt snel en efficiënt zodat je niet veel tijd voor ons hoeft vrij te maken. Nadien maken we een gedetailleerde prijsofferte op. Ga je akkoord? Dan spreken we een uitvoeringsdatum af. We houden ons strikt aan de afspraak. Daar zijn we voor gekend. 

Plaatsen van laminaat

We hebben acht plaatsers in dienst die de expertise hebben om je laminaatlvloer tot in de puntjes af te werken. En indien je dat wenst, breken we ook je oude vloerbekleding uit. Bij laminaat is er minder voorbereidend werk nodig dan bij vinyl op rol of linoleum, waar ook de kleinste oneffenheden moeten wordenweggewerkt. Als onderlaag gebruiken we een isolerende ondervloer. Specifieke wensen op het vlak van geluidsdemping of vloerverwarming bepalen mee de soort ondervloer. 

Na de ondervloer worden de planken gelegd. Laminaat ligt in zijn geheel als het ware los op de ondervloer. Hij wordt er dus niet met lijm aan elkaar gehecht. Het maatwerk en het gewicht van de planken zorgen ervoor dat de vloer stevig blijft liggen. Na de planken worden de plinten bevestigd. Door het eenvoudige, modulaire kliksysteem verloopt de plaatsing erg vlot.

Wat je zelf doet, doe je beter? Laminaat is een uitstekende vloer om zelf te leggen. Je hebt geen voorkennis nodig en er bestaat geen beter kliksysteem op het vlak van kwaliteit en plaatsing dan dat van Quick-Step. Hou er bij de opmeting van je ruimte wel rekening mee dat laminaat groeit en krimpt afhankelijk van de temperatuur. We helpen je graag verder als je vragen hebt over de opmeting of plaatsing van je laminaatvloer. 

Ontdek alle laminaat in onze toonzalen.

Spring eens binnen en kom ogen tekort voor ons uitgebreid aanbod laminaat van Quick-Step. Wil je zeker zijn van je stuk? Maak dan snel een afspraak in één van onze winkels.

Advies en begeleiding

Of je nu al een duidelijk plan in gedachten hebt of gewoon op zoek bent naar inspiratie, laat je gerust begeleiden door HV. Onze interieuradviseurs zijn passioneel met hun vak bezig en nemen graag de tijd om te luisteren naar je voorkeuren.

Met hun uitmuntende technische bagage en kennis van de laatste trends, stemmen ze hun professioneel advies af op jouw noden en wensen. Kom gerust eens langs in onze toonzaal en bespreek je woondromen met één van onze interieurconsulenten. Breng het bouwplan, foto's of voorbeelden mee. We maken graag tijd voor je.

Maak een afspraak

Eigen confectieatelier

In onze gezellige winkel kan je kiezen uit een ruime keuze raam- en vloerbekleding, tapijten en decoratie, behang en verfproducten. Vind je niets naar jouw zin? Spreek ons erover aan, want het aanbod is veel ruimer dan we in onze showrooms kunnen tonen. Bovendien maken we gordijnen, zonwering en decoratie op maat in ons eigen confectieatelier.

Onze ervaren stiksters spreken hun creativiteit aan en gaan met onze hypermoderne installaties voor jou aan de slag. Van naaldje tot draadje, van ragfijn linnen tot weelderig fluweel. Met of zonder ingewikkelde plooistructuren … Yes, we can!

Neem een kijkje

Maatwerk en opmeten

Geen woning is gelijk en geen twee interieurs zijn dezelfde. Afmetingen verschillen, net als smaken, stijlen en behoeften. Daarom bespreken we eerst de mogelijkheden in onze toonzaal en komen we nadien alles professioneel opmeten bij jou thuis.

Heb je er een goed gevoel bij? Dan gaan wij meteen aan de slag om je interieur op te fleuren. Tot op de centimeter nauwkeurig, dat spreekt.

Maak een afspraak

Professionele plaatsingsdienst

Kies voor een vlotte en professionele plaatsing en schakel onze ploeg in. Gordijnen ophangen, raamdecoratie monteren, vloerbekleding plaatsen, behangen, schilderen … Onze ervaren medewerkers hebben elk hun eigen expertise. Ze beheersen de laatste technieken en werken jouw project af tot in het kleinste detail.

Ontdek meer

Alles voor de doe-het-zelver

Wat je zelf doet, doe je beter? Bij HV vind je alles van basismaterialen tot behandelingsproducten om jouw vakwerk tot zijn recht te laten komen. De handige tips & tricks van onze medewerkers krijg je er gratis bij. Spreek ons gerust aan als je met vragen zit.

Ontdek het hier