Parket

Niets overtreft de warme uitstraling van écht hout. Robuust, zacht, licht of donker, eik of exotisch, bij HV heb je de keuze uit tal van verschillende houtsoorten en een afwerking die volledig bij je wensen aansluit.

Parket is altijd uniek, net als jij

Bij HV bieden we vooral eiken parket aan, maar je kan ook kiezen voor tropisch hardhout. Houtpatronen variëren van klassiek over clean tot rustiek. Elke plank is uniek. Ook op het vlak van kleur heb je de keuze uit een waaier aan tinten. Meer nog, we kunnen je parket behandelen tot hij helemaal voldoet aan je wensen. Want niet alleen je parket, maar ook je interieur is uniek. 

In onze showroom hebben we een presentatiestand met een ruim aanbod afgewerkte, meerlaagse parket zodat je op je gemak kan vergelijken. In onze staalpresentaties liggen ook massieve parketvloeren met verschillende afwerkmogelijkheden zodat je een goed idee krijgt van de mogelijkheden. Weet wel dat parket een natuurproduct is en dat zowel patroon als tint lichtjes kunnen verschillen van onze toonzaalmodellen. 

Onze parketvloeren gaan generaties mee

Parket is per definitie een duurzame vloer, maar er zijn toch kwaliteitsverschillen. Bij HV vind je enkel de beste parketvloeren. We werken met verschillende leveranciers samen die jaar na jaar hebben bewezen dat ze enkel topmateriaal leveren. Sommige partners bieden een ruim aanbod massieve en meerlaagse parket aan, andere leveranciers blinken uit in specifieke parketvloeren.

Neem een staaltje topkwaliteit mee naar huis

Een staaltje? Dan doen we onze parketstalen oneer aan. Je krijgt namelijk grote stalen mee van zo’n anderhalve vierkante meter. Alleen zo kan je goed zien wat werkt in je interieur. Leg de stalen naast elkaar, vergelijk en maak je keuze. Als je twijfelt helpen onze vloerexperts je graag verder. 

 

Laat je parket plaatsen door HV (of doe het gewoon zelf)

De ruimte opmeten

Mensen kiezen vaak erg bewust voor parket. Het eerste gesprek in de winkel gaat dan ook vaak meteen over smaak en stijl. Maar hoeveel wil je investeren in je vloer? Zo is massieve parket dikker en duurder dan parket die uit meerdere lagen bestaat. Ook het plaatsingscomfort speelt een rol. Massieve parket vraagt namelijk meer voorbereiding en afwerking. 

Als een plaatser bij je thuis komt om de ruimte op te meten en de staat van je ondervloer in te schatten, weten we meteen wat de mogelijkheden zijn en hoeveel voorbereidend werk nodig is. Ben je akkoord met onze offerte? Dan spreken we een uitvoeringsdatum af. We houden ons strikt aan de afspraak. Daar zijn we voor gekend. 

Plaatsen van parket

We hebben acht plaatsers in dienst die de expertise hebben om je parketvloer tot in de puntjes af te werken. En indien je dat wenst, breken we ook je oude vloerbekleding uit. Bij parket hangt het voorbereidende werk van verschillende factoren af. Kies je voor een massieve parket, dan worden je planken ter plekke geschuurd en afgewerkt nadat ze op maat van je ruimte werden gelegd. Dat brengt meer voorbereiding (en stof) met zich mee dan bij de meerlaagse parket die kant en klaar uit de winkel komt. Samengestelde parket wordt daarom vaak gekozen voor renovaties.

Ook de manier waarop het parket op je ondervloer wordt gelegd, speelt een rol. Bij verlijming wordt elke plank bevestigd op de ondergrond, die egaal moet zijn. Bij zwevend parket liggen de planken los op een speciale ondervloer, maar hangen ze vast aan elkaar via een kliksysteem of door tand en groef aan elkaar te lijmen. Hierdoor ligt het geheel stevig en stabiel op de ondergrond. Bij HV zorgen we er uiteraard voor dat de bijbehorende plinten en profielen dezelfde behandeling krijgen als je parket. Want alles moet perfect bij elkaar horen. 

Wat je zelf doet, doe je beter? Je kan je parket zelf leggen, maar het vereist toch meer kennis en knowhow dan bij klikvinyl of laminaat. Hou bij de opmeting van je ruimte altijd rekening met zaagverlies. Denk daarbij ook aan de nodige onderbrekingen, profielen en aansluitingen die je moet voorzien. Zorg dat de ondervloer voldoende gedroogd is, want parket heeft een hekel aan veelvuldig vocht. Ook de luchtvochtigheid in de ruimte dient steeds in het oog gehouden te worden. We helpen je graag verder als je vragen hebt over de opmeting of plaatsing van je parketvloer. 

Afwerking en onderhoud van je parketvloer

HV heeft alle onderhouds- en afwerkingsproducten die je nodig hebt om je parketvloer mooi en gezond te houden. Twijfel je tussen olie en vernis als afwerkingslaag? Olie geeft je parket een natuurlijke look en extra karakter, terwijl vernis beter beschermt waardoor je langer het oorspronkelijke uitzicht behoudt en een cleaner effect krijgt. Zelfs met meerdere vernis- of olielagen kan je jarenlang een onbehandelde, natuurlijke look behouden. 

Ontdek alle parketvloeren in onze toonzalen

Spring eens binnen en kom gezellig snuisteren door ons uitgebreide aanbod. Wil je zeker zijn van je stuk? Maak dan snel een afspraak in één van onze winkels.

Advies en begeleiding

Of je nu al een duidelijk plan in gedachten hebt of gewoon op zoek bent naar inspiratie, laat je gerust begeleiden door HV. Onze interieuradviseurs zijn passioneel met hun vak bezig en nemen graag de tijd om te luisteren naar je voorkeuren.

Met hun uitmuntende technische bagage en kennis van de laatste trends, stemmen ze hun professioneel advies af op jouw noden en wensen. Kom gerust eens langs in onze toonzaal en bespreek je woondromen met één van onze interieurconsulenten. Breng het bouwplan, foto's of voorbeelden mee. We maken graag tijd voor je.

Maak een afspraak

Eigen confectieatelier

In onze gezellige winkel kan je kiezen uit een ruime keuze raam- en vloerbekleding, tapijten en decoratie, behang en verfproducten. Vind je niets naar jouw zin? Spreek ons erover aan, want het aanbod is veel ruimer dan we in onze showrooms kunnen tonen. Bovendien maken we gordijnen, zonwering en decoratie op maat in ons eigen confectieatelier.

Onze ervaren stiksters spreken hun creativiteit aan en gaan met onze hypermoderne installaties voor jou aan de slag. Van naaldje tot draadje, van ragfijn linnen tot weelderig fluweel. Met of zonder ingewikkelde plooistructuren … Yes, we can!

Neem een kijkje

Maatwerk en opmeten

Geen woning is gelijk en geen twee interieurs zijn dezelfde. Afmetingen verschillen, net als smaken, stijlen en behoeften. Daarom bespreken we eerst de mogelijkheden in onze toonzaal en komen we nadien alles professioneel opmeten bij jou thuis.

Heb je er een goed gevoel bij? Dan gaan wij meteen aan de slag om je interieur op te fleuren. Tot op de centimeter nauwkeurig, dat spreekt.

Maak een afspraak

Professionele plaatsingsdienst

Kies voor een vlotte en professionele plaatsing en schakel onze ploeg in. Gordijnen ophangen, raamdecoratie monteren, vloerbekleding plaatsen, behangen, schilderen … Onze ervaren medewerkers hebben elk hun eigen expertise. Ze beheersen de laatste technieken en werken jouw project af tot in het kleinste detail.

Ontdek meer

Alles voor de doe-het-zelver

Wat je zelf doet, doe je beter? Bij HV vind je alles van basismaterialen tot behandelingsproducten om jouw vakwerk tot zijn recht te laten komen. De handige tips & tricks van onze medewerkers krijg je er gratis bij. Spreek ons gerust aan als je met vragen zit.

Ontdek het hier