Linoleum

Linoleum is een natuurproduct dat bestaat sinds halverwege de 19e eeuw. Het blijft een populaire vloer omdat het milieuvriendelijk, slijtvast en duurzaam is. Het komt bovendien in de meest uiteenlopende uitvoeringen met tal van vormen, kleuren en motieven. Je kan zelfs je eigen ontwerpen in een linoleumvloer laten verwerken. Met linoleum kies je sowieso voor een uniek resultaat.

De unieke uitstraling van linoleum

Elke vloer heeft zijn eigenheid. Het grote voordeel van linoleum is dat je deze vloer helemaal naar je hand kan zetten: marmerprint, betonlook, kleurrijke vlakken … je kan zelfs je favoriete dessins laten verwerken in je linoleumvloer. Wat je ook wenst, je ondervloer moet mooi egaal zijn want oneffenheden zijn makkelijk zichtbaar. Heb je heel specifieke wensen? Vraag dan naar de opties bij een van onze vloerexperts. 

Machtige Marmoleum®

In de eerste plaats moet een interieur lang meegaan, dat is voor een linoleumvloer niet anders. Daarom werken wij uitsluitend samen met de Nederlandse fabrikant Forbo, één van de drie grote spelers op wereldvlakvan linoleumvloeren en tevens uitvinder van Marmoleum. De producent verwoordt Marmoleum voortreffelijk als ‘een fascinerende wereld van kleuren en dessins.’

Alle marmoleumvloeren zijn voorzien van een dubbele UV-geharde toplaag. Ze zijn niet stuk te krijgen. En mocht je na verloop van tijd toch iets anders willen, dan kan je vloer 100% gerecycleerd worden. Kortom, duurzaam in alle opzichten.

Een knap staaltje originaliteit

Het ene interieur is het andere niet. Het is dus niet altijd makkelijk om te zien of je voorkeur echt bij je interieur past of geschikt is voor je beschikbare ruimte. Daarom geven we je grote stalen mee (50x50 cm) waarmee je thuis kan vergelijken. Een marmerpatroon, linoleum met cacaoschillen of een kunstig ontwerp? Hou je vooral niet in. Je weet nooit tot welke resultaten het leidt. 

Laat je linoleum leggen door HV 

Opmeten van linoleum

Met linoleum haal je duurzame schoonheid recht uit de natuur in huis. Maar dit stukje natuurpracht laat zich niet zomaar leggen. Je hebt kennis en ervaring nodig om hem vol tot zijn recht te laten komen. Alles begint met de juiste opmeting. We maken ook een staat op van je ondervloer zodat we kunnen inschatten hoeveel voorbereidend werk nodig is. Dat gebeurt snel en efficiënt zodat je niet veel tijd voor ons hoeft vrij te maken. Nadien maken we een gedetailleerde prijsofferte op. Ga je akkoord? Dan spreken we een uitvoeringsdatum af. We houden ons strikt aan de afspraak. Daar zijn we voor gekend. 

Plaatsen van linoleum

We hebben acht plaatsers in dienst die de expertise hebben om je linoleumvloer tot in de puntjes af te werken. Indien je dat wenst, breken we ook je oude vloerbekleding uit. Linoleum heeft net als vinyl op rol een egale ondergrond nodig en vergt dus meestal wel wat voorbereiding. 

Met een egalisatielaag werken we alle onefenheden weg. Dit is belangrijk voor een goede hechting van de linoleumbaan aan de ondergrond. Linoleumrollen zijn twee meter breed. We tekenen een banenplan uit om het aantal naden in je vloer te beperken. Als de vloer is gelegd, worden de naden dichtgelast. 

Ontdek al onze linoleumvloeren in de toonzaal

Spring eens binnen en kom ogen tekort voor ons uitgebreid gamma linoleum. Wil je zeker zijn van je stuk? Maak dan snel een afspraak in één van onze winkels.

Advies en begeleiding

Of je nu al een duidelijk plan in gedachten hebt of gewoon op zoek bent naar inspiratie, laat je gerust begeleiden door HV. Onze interieuradviseurs zijn passioneel met hun vak bezig en nemen graag de tijd om te luisteren naar je voorkeuren.

Met hun uitmuntende technische bagage en kennis van de laatste trends, stemmen ze hun professioneel advies af op jouw noden en wensen. Kom gerust eens langs in onze toonzaal en bespreek je woondromen met één van onze interieurconsulenten. Breng het bouwplan, foto's of voorbeelden mee. We maken graag tijd voor je.

Maak een afspraak

Eigen confectieatelier

In onze gezellige winkel kan je kiezen uit een ruime keuze raam- en vloerbekleding, tapijten en decoratie, behang en verfproducten. Vind je niets naar jouw zin? Spreek ons erover aan, want het aanbod is veel ruimer dan we in onze showrooms kunnen tonen. Bovendien maken we gordijnen, zonwering en decoratie op maat in ons eigen confectieatelier.

Onze ervaren stiksters spreken hun creativiteit aan en gaan met onze hypermoderne installaties voor jou aan de slag. Van naaldje tot draadje, van ragfijn linnen tot weelderig fluweel. Met of zonder ingewikkelde plooistructuren … Yes, we can!

Neem een kijkje

Maatwerk en opmeten

Geen woning is gelijk en geen twee interieurs zijn dezelfde. Afmetingen verschillen, net als smaken, stijlen en behoeften. Daarom bespreken we eerst de mogelijkheden in onze toonzaal en komen we nadien alles professioneel opmeten bij jou thuis.

Heb je er een goed gevoel bij? Dan gaan wij meteen aan de slag om je interieur op te fleuren. Tot op de centimeter nauwkeurig, dat spreekt.

Maak een afspraak

Professionele plaatsingsdienst

Kies voor een vlotte en professionele plaatsing en schakel onze ploeg in. Gordijnen ophangen, raamdecoratie monteren, vloerbekleding plaatsen, behangen, schilderen … Onze ervaren medewerkers hebben elk hun eigen expertise. Ze beheersen de laatste technieken en werken jouw project af tot in het kleinste detail.

Ontdek meer

Alles voor de doe-het-zelver

Wat je zelf doet, doe je beter? Bij HV vind je alles van basismaterialen tot behandelingsproducten om jouw vakwerk tot zijn recht te laten komen. De handige tips & tricks van onze medewerkers krijg je er gratis bij. Spreek ons gerust aan als je met vragen zit.

Ontdek het hier