Vasttapijt

Al meer dan vijftig jaar verkopen we bij HV vasttapijt. Dankzij nieuwe technieken is deze vloerbekleding er door de jaren heen kwalitatief enorm op vooruit gegaan. Bovendien brengt vasttapijt sfeer, comfort en luxe in je interieur. En niet te vergeten: het is lekker zacht aan de voetjes.

Een vasttapijt, dat moet je voelen

De keuze van een vasttapijt is niet alleen een kwestie van smaak. Ook het doel en de bestemming zijn belangrijke zaken om rekening mee te houden. Akoestiek kan bijvoorbeeld een belangrijke factor zijn voor bedrijven, net als het feit dat niet ieder vasttapijt geschikt is om trappen te bekleden. Maar bovenal moet je vloer juist aanvoelen. Letterlijk. Streel zo veel als je wil in onze showroom. 

In onze winkels vind je een ruim aanbod rollen en tegels vasttapijt zodat je makkelijk kan vergelijken: van het hardere, karaktervolle natuurvezels tot kleurrijke, zachte tapijten met hedendaagse prints. Vasttapijt ligt bovendien overal in onze showrooms. We hebben ook een breed pallet aan collectieboeken voor extra inspiratie. 

Vasttapijt van de hoogste kwaliteit

In de eerste plaats moet een interieur lang meegaan, dat is voor een vloer niet anders. Daarom werken wij uitsluitend samen met een achttal topfabrikanten uit België en Nederland met elk hun eigen expertise. Sommige merken blinken uit in een breed aanbod vasttapijt, andere merken zijn juist heel niche. Alle vloeren zijn slijtvast en duurzaam.

En aangezien HV grote bestellingen plaatst, kunnen we ook interessante prijzen aanbieden. We kiezen bewust voor een grote voorraad zodat je niet lang hoeft te wachten op je nieuwe vloer. 

Voelt het thuis wel juist? Neem staaltjes mee

Het is niet altijd makkelijk om te zien of je keuze ook echt bij je interieur past. Bij HV geven we je met plezier enkele staaltjes vasttapijt mee. Van een Vintageprint tot een tapijt gemaakt van sisal of kokos … Probeer gewoon tot het juist voelt! Je weet nooit tot welke verrassende keuzes het leidt. We kunnen je ook een collectieboek uitlenen als je dat helpt. 

 

Laat je vasttapijt leggen door HV

Opmeten van vasttapijt

Heb je een keuze gemaakt, dan komen we bij je thuis de ruimte opmeten. We maken ook een staat op van je ondervloer zodat we kunnen inschatten hoeveel voorbereidend werk nodig is. De opmeting gebeurt snel en efficiënt zodat je niet veel tijd voor ons hoeft vrij te maken. Nadien maken we een gedetailleerde prijsofferte op. Ga je akkoord? Dan spreken we een uitvoeringsdatum af. We houden ons strikt aan de afspraak. Daar zijn we voor gekend. 

Plaatsen van vasttapijt

We hebben acht plaatsers in dienst die de expertise hebben om je vasttapijt tot in de puntjes af te werken. Indien je dat wenst, breken we ook je oude vloerbekleding uit. Het voorbereidende werk hangt af van je ondervloer en de vloerkeuze die je gemaakt hebt. Dat valt bij vasttapijt overigens goed mee. Het is niet altijd nodig om je vloer te egaliseren omdat tapijt een zeker volume heeft. Hoe langer de haren, hoe meer volume. Maar aangezien vasttapijt meestal wordt gelijmd, moet de ondergrond wel droog en proper zijn. 

Wat je zelf doet, doe je beter? Bij HV hebben ze professioneel materiaal en gerief : een vouwmeter, snijlat, lijm en een stevig, stabiel mes om zelf aan de slag te gaan. Aangezien vasttapijt wordt geproduceerd in banen van vier meter breed of modulair in tegels van vijftig op vijftig centimeter, hou je bij de opmeting best rekening met snijverlies om alles mooi te laten inpassen. Ook kasten, dorpels, deuren en ramen spelen hierbij een rol. Overleg met onze vloereperten voor het beste resultaat. 

Ontdek al ons vasttapijt in de toonzaal

Spring eens binnen en kom ogen tekort voor ons uitgebreid gamma vasttapijt. Wil je zeker zijn van je stuk? Maak dan snel een afspraak in één van onze winkels.

Advies en begeleiding

Of je nu al een duidelijk plan in gedachten hebt of gewoon op zoek bent naar inspiratie, laat je gerust begeleiden door HV. Onze interieuradviseurs zijn passioneel met hun vak bezig en nemen graag de tijd om te luisteren naar je voorkeuren.

Met hun uitmuntende technische bagage en kennis van de laatste trends, stemmen ze hun professioneel advies af op jouw noden en wensen. Kom gerust eens langs in onze toonzaal en bespreek je woondromen met één van onze interieurconsulenten. Breng het bouwplan, foto's of voorbeelden mee. We maken graag tijd voor je.

Maak een afspraak

Eigen confectieatelier

In onze gezellige winkel kan je kiezen uit een ruime keuze raam- en vloerbekleding, tapijten en decoratie, behang en verfproducten. Vind je niets naar jouw zin? Spreek ons erover aan, want het aanbod is veel ruimer dan we in onze showrooms kunnen tonen. Bovendien maken we gordijnen, zonwering en decoratie op maat in ons eigen confectieatelier.

Onze ervaren stiksters spreken hun creativiteit aan en gaan met onze hypermoderne installaties voor jou aan de slag. Van naaldje tot draadje, van ragfijn linnen tot weelderig fluweel. Met of zonder ingewikkelde plooistructuren … Yes, we can!

Neem een kijkje

Maatwerk en opmeten

Geen woning is gelijk en geen twee interieurs zijn dezelfde. Afmetingen verschillen, net als smaken, stijlen en behoeften. Daarom bespreken we eerst de mogelijkheden in onze toonzaal en komen we nadien alles professioneel opmeten bij jou thuis.

Heb je er een goed gevoel bij? Dan gaan wij meteen aan de slag om je interieur op te fleuren. Tot op de centimeter nauwkeurig, dat spreekt.

Maak een afspraak

Professionele plaatsingsdienst

Kies voor een vlotte en professionele plaatsing en schakel onze ploeg in. Gordijnen ophangen, raamdecoratie monteren, vloerbekleding plaatsen, behangen, schilderen … Onze ervaren medewerkers hebben elk hun eigen expertise. Ze beheersen de laatste technieken en werken jouw project af tot in het kleinste detail.

Ontdek meer

Alles voor de doe-het-zelver

Wat je zelf doet, doe je beter? Bij HV vind je alles van basismaterialen tot behandelingsproducten om jouw vakwerk tot zijn recht te laten komen. De handige tips & tricks van onze medewerkers krijg je er gratis bij. Spreek ons gerust aan als je met vragen zit.

Ontdek het hier