Behang

Behang is een veelzijdig interieurproduct dat tegenwoordig vaak met verf wordt gecombineerd. Duizenden motieven, texturen en kleuren om uit te kiezen en te combineren, maken de mogelijkheden eindeloos om een warme thuis te creëren.

Behangpapier dat strookt met je smaak

Als je door onze showroom wandelt, kom je verschillende wanden en sfeerhoeken tegen met behangpapier. Die inrichting wordt bovendien regelmatig vernieuwd. Van standaard, effen behangpapier tot behang met geometrische patronen, speelse krullen of tekeningen in allerlei kleuren, het is zo goed als onmogelijk dat je bij HV je goesting niet vindt. Bijna 100% van ons behangpapier is kwalitatief vliesbehang op maat van de doe-het-zelver. Dat wil zeggen dat het vlot tegen de muur plakt!

Het belang van kwalitatief behang

Behang is misschien niet meer zo populair als vroeger, maar in combinatie met geverfde muren is het toch aan een opmars bezig. We werken al jaren met dezelfde producenten waardoor we kort op de bal kunnen spelen. Het Belgische HookedOnWalls is een hip behangmerk dat bovendien erg snel kan leveren. Andere bekende partners zijn het Duitse merk Rasch en het stijlvolle Texdecor uit Frankrijk. We hebben van verschillende fabrikanten een ruime voorraad (+2.000 rollen) liggen zodat je meteen je rol mee naar huis kan nemen.

Meer dan 200 inkijkboeken aan mogelijkheden

Niet alleen onze inspiratiehoeken brengen je op ideeën. Neem gerust de tijd om te grasduinen in meer dan 200 boeken vol patronen, kleuren en combinaties. Heb je iets naar je zin gevonden? Spreek dan een medewerker aan om de mogelijkheden te bespreken. We hebben heel wat collectieboeken om mee naar huis te nemen en staalrollen waar we een proefstuk kunnen afknippen om eens uit te proberen. 

Professionele behangers

Behangen wordt vaak als moeilijker aanzien dan schilderen: hoeveel lijm moet je gebruiken, hoe moet je een pand recht hangen … veel mensen denken dat ze hiervoor niet secuur genoeg werken. Anderzijds vergt het vaak minder voorbereiding dan verven. Je moet bijvoorbeeld de bezetting minder bijplamuren omdat het vliesbehang kleine oneffenheden uit zichzelf wegwerkt. Wil je het risico niet nemen of heb je geen tijd? Geef je rol dan maar aan onze plaatsingsdienst.

Eerst komen we je ruimtes opmeten zodat we weten hoeveel rollen nodig zijn. Vervolgens doen we de voorbereidende werken zoals het oude behangpapier weghalen, belangrijke oneffenheden wegwerken, zorgen dat de muur proper is … om tenslotte snel en accuraat je muren te behangen. 

Tips voor de doe-het-zelvers

Je kan het juiste werkgerief, benodigdheden en lijm verkrijgen om zelf aan de slag te gaan.

Zorg daarbij dat je muren klaar zijn om te beplakken, dat betekent: geen oneffenheden, proper, zonder resten van oud behang of lijm, en voldoende absorberend zodat het behangpapier zich kan hechten. Dit kan je realiseren door je muren af te schuren of eventueel met een regulerende primer te werken. Klaar om te behangen? Begin dan bij het raam. Lijn je eerste baan uit met een waterpas of schietlood zodat je de volgende stroken mooi aansluitend recht kan hangen. Verwijder lijmvlekken meteen door zachtjes met een vochtige spons te deppen. Vraag gerust raad aan onze medewerkers.

Ontdek het aanbod behangpapier in onze toonzalen

Spring eens binnen en kom gezellig snuisteren door ons uitgebreide aanbod. Wil je zeker zijn van je stuk? Maak dan snel een afspraak met één van onze medewerkers in onze winkels.

Advies en begeleiding

Of je nu al een duidelijk plan in gedachten hebt of gewoon op zoek bent naar inspiratie, laat je gerust begeleiden door HV. Onze interieuradviseurs zijn passioneel met hun vak bezig en nemen graag de tijd om te luisteren naar je voorkeuren.

Met hun uitmuntende technische bagage en kennis van de laatste trends, stemmen ze hun professioneel advies af op jouw noden en wensen. Kom gerust eens langs in onze toonzaal en bespreek je woondromen met één van onze interieurconsulenten. Breng het bouwplan, foto's of voorbeelden mee. We maken graag tijd voor je.

Maak een afspraak

Eigen confectieatelier

In onze gezellige winkel kan je kiezen uit een ruime keuze raam- en vloerbekleding, tapijten en decoratie, behang en verfproducten. Vind je niets naar jouw zin? Spreek ons erover aan, want het aanbod is veel ruimer dan we in onze showrooms kunnen tonen. Bovendien maken we gordijnen, zonwering en decoratie op maat in ons eigen confectieatelier.

Onze ervaren stiksters spreken hun creativiteit aan en gaan met onze hypermoderne installaties voor jou aan de slag. Van naaldje tot draadje, van ragfijn linnen tot weelderig fluweel. Met of zonder ingewikkelde plooistructuren … Yes, we can!

Neem een kijkje

Maatwerk en opmeten

Geen woning is gelijk en geen twee interieurs zijn dezelfde. Afmetingen verschillen, net als smaken, stijlen en behoeften. Daarom bespreken we eerst de mogelijkheden in onze toonzaal en komen we nadien alles professioneel opmeten bij jou thuis.

Heb je er een goed gevoel bij? Dan gaan wij meteen aan de slag om je interieur op te fleuren. Tot op de centimeter nauwkeurig, dat spreekt.

Maak een afspraak

Professionele plaatsingsdienst

Kies voor een vlotte en professionele plaatsing en schakel onze ploeg in. Gordijnen ophangen, raamdecoratie monteren, vloerbekleding plaatsen, behangen, schilderen … Onze ervaren medewerkers hebben elk hun eigen expertise. Ze beheersen de laatste technieken en werken jouw project af tot in het kleinste detail.

Ontdek meer

Alles voor de doe-het-zelver

Wat je zelf doet, doe je beter? Bij HV vind je alles van basismaterialen tot behandelingsproducten om jouw vakwerk tot zijn recht te laten komen. De handige tips & tricks van onze medewerkers krijg je er gratis bij. Spreek ons gerust aan als je met vragen zit.

Ontdek het hier