Plissé- en dupligordijnen

Een plisségordijn is gemaakt van een geplooide stof die als een harmonica bij elkaar wordt gevouwen of uit elkaar getrokken wordt. Een dupligordijn werkt volgens hetzelfde principe, maar de stof heeft een dubbele structuur. Beide types zijn heel praktisch en veelzijdig. En geef toe: ze dragen een chique naam.

De eindeloze mogelijkheden van plissé- en dupligordijnen 

Terwijl je met plisségordijnen de stof als een harmonica samendrukt of uitrekt, vormen dupligordijnen door de dubbele stofstructuur honinggraten. Beide systemen hangen in onze showroom, maar er zijn zo veel combinatie- en afwerkingsmogelijkheden dat we slechts een greep uit het aanbod kunnen tonen. Zo kan je ook een transparante stof koppelen aan een stof die verduistert. Door het zwevende systeem, waarbij je de gordijnen boven, onder of in het midden van het raam kan schuiven, kies je zelf hoeveel licht je binnenlaat. 

Plissé- en dupligordijnen passen goed bij rol- en overgordijnen. Wat je ook verkiest, ze geven je interieur een warme uitstraling. Kom gerust naar onze toonzaal, probeer het eens uit en vraag naar de opties. 

Neem stalen mee naar huis

Het licht in onze showroom is anders dan bij je thuis. Daarom hebben we meerdere staalboeken met stoffen in allerlei kleuren en texturen. Neem stalen mee naar huis, vergelijk en bekijk wat het beste past bij je interieur. 

 

Plissé- en dupligordijnen gemaakt bij de fabrikant

Wij laten alles op maat maken. Er zijn dus geen standaardsystemen. Maar alvorens we aan de slag gaan, moeten we de juiste afmetingen kennen. Van ronde of schuine ramen tot dakramen of koepels … geen venster is te moeilijk voor ons. Qua bediening kan je ook kiezen voor een batterij-motor of elektrisch aangedreven gordijnen. 

De dagmaat - dit is de opening in de muur waarin het raam werd gemonteerd - is belangrijk om de juiste afmetingen te kennen. Maar ook de vrije ruimte rond het raam en het feit of je het raam moet kunnen openen, spelen een rol.

Door ons een foto te bezorgen, kunnen we de montage en mogelijke hindernissen beter inschatten. Is alles doorgegeven? Dan hoef je maar twee tot drie weken te wachten tot je gordijnen klaar zijn. Qua grootte is er heel wat mogelijk, maar het totale gewicht van het pakket speelt wel een rol. Bij grote systemen raden we sowieso een elektrisch systeem aan. 

Correcte plaatsing door ervaren team

Plissé- en dupligordijnen kunnen zowel op als in de dagkant en aan het plafond gemonteerd worden. Dit gaat redelijk eenvoudig, tenzij het over een speciaal venster gaat en technische kennis is vereist. Onze ervaren plaatsers zullen in overleg met jou alles netjes monteren en afwerken. 

Ontdek het aanbod plissé- en dupligordijnen in onze toonzalen

Spring eens binnen en kom gezellig snuisteren door ons uitgebreide aanbod. Wil je zeker zijn van je stuk? Maak dan snel een afspraak in één van onze winkels.

Advies en begeleiding

Of je nu al een duidelijk plan in gedachten hebt of gewoon op zoek bent naar inspiratie, laat je gerust begeleiden door HV. Onze interieuradviseurs zijn passioneel met hun vak bezig en nemen graag de tijd om te luisteren naar je voorkeuren.

Met hun uitmuntende technische bagage en kennis van de laatste trends, stemmen ze hun professioneel advies af op jouw noden en wensen. Kom gerust eens langs in onze toonzaal en bespreek je woondromen met één van onze interieurconsulenten. Breng het bouwplan, foto's of voorbeelden mee. We maken graag tijd voor je.

Maak een afspraak

Eigen confectieatelier

In onze gezellige winkel kan je kiezen uit een ruime keuze raam- en vloerbekleding, tapijten en decoratie, behang en verfproducten. Vind je niets naar jouw zin? Spreek ons erover aan, want het aanbod is veel ruimer dan we in onze showrooms kunnen tonen. Bovendien maken we gordijnen, zonwering en decoratie op maat in ons eigen confectieatelier.

Onze ervaren stiksters spreken hun creativiteit aan en gaan met onze hypermoderne installaties voor jou aan de slag. Van naaldje tot draadje, van ragfijn linnen tot weelderig fluweel. Met of zonder ingewikkelde plooistructuren … Yes, we can!

Neem een kijkje

Maatwerk en opmeten

Geen woning is gelijk en geen twee interieurs zijn dezelfde. Afmetingen verschillen, net als smaken, stijlen en behoeften. Daarom bespreken we eerst de mogelijkheden in onze toonzaal en komen we nadien alles professioneel opmeten bij jou thuis.

Heb je er een goed gevoel bij? Dan gaan wij meteen aan de slag om je interieur op te fleuren. Tot op de centimeter nauwkeurig, dat spreekt.

Maak een afspraak

Professionele plaatsingsdienst

Kies voor een vlotte en professionele plaatsing en schakel onze ploeg in. Gordijnen ophangen, raamdecoratie monteren, vloerbekleding plaatsen, behangen, schilderen … Onze ervaren medewerkers hebben elk hun eigen expertise. Ze beheersen de laatste technieken en werken jouw project af tot in het kleinste detail.

Ontdek meer

Alles voor de doe-het-zelver

Wat je zelf doet, doe je beter? Bij HV vind je alles van basismaterialen tot behandelingsproducten om jouw vakwerk tot zijn recht te laten komen. De handige tips & tricks van onze medewerkers krijg je er gratis bij. Spreek ons gerust aan als je met vragen zit.

Ontdek het hier