Horizontale lamellen

Met horizontale lamellen of jaloezieën ben je de regisseur van je lichtinval. Geen wonder dat ze al jaar en dag vele ramen sieren. Door te kiezen voor hout of aluminium, mat of glanzend, brede of smalle latten, geef je een strakke, landelijke of klassieke toets aan je interieur.

Er valt veel te vertellen over horizontale lamellen

Horizontale lamellen zijn niet volledig verduisterend, maar wel zonwerend. Het effect kan je in onze showroom ervaren, waar verschillende systemen ophangen. Hout, aluminium, bamboe, brede en smalle lamellen in allerlei kleuren … met verschillende afwerkingsmogelijkheden. Speel gerust met de inkijk in onze showroom en vergelijk!

Hout versus aluminium

Hout geeft een warme en natuurlijke uitstraling aan je interieur. Je vindt de stijlvolle lamellen vaak terug in woningen met een retro- of landelijke inrichting. Het kleurenaanbod varieert van wit tot zwart en alle natuurtinten ertussen. Ook aluminium lamellen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, zowel mat als blinkend gelakt. Ze voegen een strakke, moderne of speelse toets toe aan je interieur. Lamelbreedtes variëren van 16 mm tot 70 mm. Ook dat beïnvloedt de uiteindelijke look. 

De keuze tussen beide materialen is trouwens meer dan een kwestie van smaak. Zo weegt aluminium minder dan hout. En hoe zwaarder het pakket, hoe verstandiger het is om voor een elektrische bediening te kiezen. De luchtvochtigheid speelt ook een rol. Niet alle houtsoorten zijn geschikt voor badkamers bijvoorbeeld. Op het vlak van prijs is bamboe een budgetvriendelijke oplossing. Ook de combinatiemogelijkheden met optrek- of overgordijnen spelen een rol in de uiteindelijke keuze. Naar veiligheid toe hebben we een ruim aanbod brandvertragende horizontale lamellen. 

Neem stalen mee naar huis

Het licht in onze showroom is anders dan bij je thuis. Daarom hebben we meerdere staalboeken met stoffen in allerlei kleuren en texturen. Neem stalen mee naar huis, probeer het uit, vergelijk en bekijk wat het beste past bij je interieur. 

 

Horizontale lamellen op maat gemaakt bij de fabrikant

Wij laten alles op maat maken. Er zijn dus geen standaardsystemen. Maar alvorens we aan de slag gaan, moeten we de juiste afmetingen kennen. De dagmaat - dit is de opening in de muur waarin het raam werd gemonteerd - is belangrijk. Maar ook de vrije ruimte rond het raam en het feit of je het raam nog moet kunnen openen, spelen een rol. Vooral bovenaan moet er voldoende plaats zijn. Als de lamellen omhoog worden getrokken, komt alles namelijk in een pakket samen. Door ons een foto te bezorgen, kunnen we de montage en mogelijke hindernissen beter inschatten. 

Kennen we de juiste afmetingen? Dan hoef je maar twee tot drie weken te wachten tot je jaloezieën klaar zijn. Qua grootte is er heel wat mogelijk, maar het totale gewicht van het pakket speelt wel een rol. Bij grote systemen raden we sowieso een elektrisch systeem aan. 

Correcte plaatsing door ervaren team

Horizontale jaloezieën kunnen zowel op als in de dagkant en aan het plafond gemonteerd worden. Zelfs op het raam is mogelijk. Dit gaat redelijk eenvoudig. Let erop dat je schroeven en pluggen gebruikt die geschikt zijn voor de muur of het plafond waaraan je de lamellen zal hangen. Nadien kan je ze er makkelijk in klikken. Laat je de installatie liever aan professionals over? Onze ervaren plaatsers zullen in overleg met jou alles netjes monteren en afwerken. 

Ontdek het aanbod horizontale lamellen in onze toonzalen

Spring eens binnen en kom gezellig snuisteren door ons uitgebreide aanbod. Wil je zeker zijn van je stuk? Maak dan snel een afspraak in één van onze winkels.

Advies en begeleiding

Of je nu al een duidelijk plan in gedachten hebt of gewoon op zoek bent naar inspiratie, laat je gerust begeleiden door HV. Onze interieuradviseurs zijn passioneel met hun vak bezig en nemen graag de tijd om te luisteren naar je voorkeuren.

Met hun uitmuntende technische bagage en kennis van de laatste trends, stemmen ze hun professioneel advies af op jouw noden en wensen. Kom gerust eens langs in onze toonzaal en bespreek je woondromen met één van onze interieurconsulenten. Breng het bouwplan, foto's of voorbeelden mee. We maken graag tijd voor je.

Maak een afspraak

Eigen confectieatelier

In onze gezellige winkel kan je kiezen uit een ruime keuze raam- en vloerbekleding, tapijten en decoratie, behang en verfproducten. Vind je niets naar jouw zin? Spreek ons erover aan, want het aanbod is veel ruimer dan we in onze showrooms kunnen tonen. Bovendien maken we gordijnen, zonwering en decoratie op maat in ons eigen confectieatelier.

Onze ervaren stiksters spreken hun creativiteit aan en gaan met onze hypermoderne installaties voor jou aan de slag. Van naaldje tot draadje, van ragfijn linnen tot weelderig fluweel. Met of zonder ingewikkelde plooistructuren … Yes, we can!

Neem een kijkje

Maatwerk en opmeten

Geen woning is gelijk en geen twee interieurs zijn dezelfde. Afmetingen verschillen, net als smaken, stijlen en behoeften. Daarom bespreken we eerst de mogelijkheden in onze toonzaal en komen we nadien alles professioneel opmeten bij jou thuis.

Heb je er een goed gevoel bij? Dan gaan wij meteen aan de slag om je interieur op te fleuren. Tot op de centimeter nauwkeurig, dat spreekt.

Maak een afspraak

Professionele plaatsingsdienst

Kies voor een vlotte en professionele plaatsing en schakel onze ploeg in. Gordijnen ophangen, raamdecoratie monteren, vloerbekleding plaatsen, behangen, schilderen … Onze ervaren medewerkers hebben elk hun eigen expertise. Ze beheersen de laatste technieken en werken jouw project af tot in het kleinste detail.

Ontdek meer

Alles voor de doe-het-zelver

Wat je zelf doet, doe je beter? Bij HV vind je alles van basismaterialen tot behandelingsproducten om jouw vakwerk tot zijn recht te laten komen. De handige tips & tricks van onze medewerkers krijg je er gratis bij. Spreek ons gerust aan als je met vragen zit.

Ontdek het hier