Verticale lamellen

Verticale lamellen of jaloezieën zijn vooral gekend als een zonwerende oplossing voor kantoorruimtes. Maar daarom hoeven ze nog niet saai te zijn. Ze kunnen net een heel moderne en strakke uitstraling geven aan je interieur. Bovendien zijn ze heel praktisch voor grote ramen. Ben je geen fan van het kettinkje onderaan? Dat kan weggelaten worden.

Er valt veel te vertellen over verticale lamellen

Verticale lamellen zijn uitermate geschikt voor grote ramen, tot wel zes meter! In onze showroom hangen de verschillende systemen op: stof, pvc, aluminium, smalle (89 mm) versus brede (127 mm) lamellen … Je kan alles bekijken en vergelijken. Onze lamellen hebben een eenvoudige kettingbediening, maar ook de elektrische toepassing is heel gebruiksvriendelijk. Verticale lamellen vormen een strakke combo met rol- en overgordijnen. Zit je met schuine of gebogen ramen of heb je een erker? Dan zijn deze lamellen een slimme en stijlvolle oplossing. In vergelijking met horizontale jaloezieën is dit systeem trouwens bijzonder licht qua gewicht. 

Neem stalen mee naar huis

Het licht in onze showroom is anders dan bij je thuis. Daarom hebben we meerdere staalboeken met stoffen in allerlei kleuren en texturen. Neem stalen mee naar huis, probeer het uit, vergelijk en bekijk wat het beste past bij je interieur. 

 

Verticale lamellen op maat gemaakt bij de fabrikant

Wij laten alles op maat maken. Er zijn dus geen standaardsystemen. Maar alvorens we aan de slag gaan, moeten we de juiste afmetingen kennen. De dagmaat - dit is de opening in de muur waarin het raam werd gemonteerd - is belangrijk. Maar ook de vrije ruimte rond het raam en het feit of je het raam nog moet kunnen openen, spelen een rol. Vooral aan de zijkant moet er voldoende plaats zijn. Als de lamellen opzij worden geschoven, komt alles namelijk in een pakket samen. Ook bovenaan moet er voldoende ruimte zijn voor de eventuele afkasting.

Door ons een foto te bezorgen, kunnen we de montage en mogelijke hindernissen beter inschatten. Kennen we de juiste afmetingen? Dan hoef je maar twee tot drie weken te wachten tot je jaloezieën klaar zijn. Qua grootte is er heel wat mogelijk, maar het totale gewicht van het pakket speelt wel een rol. Bij grote systemen raden we sowieso een elektrisch systeem aan. 

Correcte plaatsing door ervaren team

Verticale jaloezieën kunnen zowel op als in de dag en aan het plafond gemonteerd worden. Dit gaat redelijk eenvoudig. Je hoeft enkel de klemsteunen te monteren. Let er wel op dat je schroeven en pluggen gebruikt die geschikt zijn voor de muur of het plafond waaraan je de lamellen zal hangen. Nadien kan je ze er makkelijk in klikken. Laat je de installatie liever aan professionals over? Onze ervaren plaatsers zullen in overleg met jou alles netjes monteren en afwerken. 

 

Ontdek het aanbod verticale lamellen in onze toonzalen

Spring eens binnen en kom gezellig snuisteren door ons uitgebreide aanbod. Wil je zeker zijn van je stuk? Maak dan snel een afspraak in één van onze winkels.

Advies en begeleiding

Of je nu al een duidelijk plan in gedachten hebt of gewoon op zoek bent naar inspiratie, laat je gerust begeleiden door HV. Onze interieuradviseurs zijn passioneel met hun vak bezig en nemen graag de tijd om te luisteren naar je voorkeuren.

Met hun uitmuntende technische bagage en kennis van de laatste trends, stemmen ze hun professioneel advies af op jouw noden en wensen. Kom gerust eens langs in onze toonzaal en bespreek je woondromen met één van onze interieurconsulenten. Breng het bouwplan, foto's of voorbeelden mee. We maken graag tijd voor je.

Maak een afspraak

Eigen confectieatelier

In onze gezellige winkel kan je kiezen uit een ruime keuze raam- en vloerbekleding, tapijten en decoratie, behang en verfproducten. Vind je niets naar jouw zin? Spreek ons erover aan, want het aanbod is veel ruimer dan we in onze showrooms kunnen tonen. Bovendien maken we gordijnen, zonwering en decoratie op maat in ons eigen confectieatelier.

Onze ervaren stiksters spreken hun creativiteit aan en gaan met onze hypermoderne installaties voor jou aan de slag. Van naaldje tot draadje, van ragfijn linnen tot weelderig fluweel. Met of zonder ingewikkelde plooistructuren … Yes, we can!

Neem een kijkje

Maatwerk en opmeten

Geen woning is gelijk en geen twee interieurs zijn dezelfde. Afmetingen verschillen, net als smaken, stijlen en behoeften. Daarom bespreken we eerst de mogelijkheden in onze toonzaal en komen we nadien alles professioneel opmeten bij jou thuis.

Heb je er een goed gevoel bij? Dan gaan wij meteen aan de slag om je interieur op te fleuren. Tot op de centimeter nauwkeurig, dat spreekt.

Maak een afspraak

Professionele plaatsingsdienst

Kies voor een vlotte en professionele plaatsing en schakel onze ploeg in. Gordijnen ophangen, raamdecoratie monteren, vloerbekleding plaatsen, behangen, schilderen … Onze ervaren medewerkers hebben elk hun eigen expertise. Ze beheersen de laatste technieken en werken jouw project af tot in het kleinste detail.

Ontdek meer

Alles voor de doe-het-zelver

Wat je zelf doet, doe je beter? Bij HV vind je alles van basismaterialen tot behandelingsproducten om jouw vakwerk tot zijn recht te laten komen. De handige tips & tricks van onze medewerkers krijg je er gratis bij. Spreek ons gerust aan als je met vragen zit.

Ontdek het hier