Overgordijnen

Van alle raambekledingen zijn overgordijnen misschien wel de meest decoratieve. Ze brengen gezelligheid op maat van jouw smaak en interieur. Bovendien zijn overgordijnen zonwerend in de zomer en isolerend in de winter.

Gordijnen in de meest uiteenlopende stijlen

In onze toonzaal vind je een breed aanbod aan stalen: unikleur, verschillende motieven en tekeningen, natuurvezels, lichte stof of velours … We hebben alles zo ingericht dat je een beter beeld krijgt van de stof, de confectie, de transparantie en de ophangsystemen. Maar ook aan de combinatiemogelijkheden met andere raamdecoratie zoals rolgordijnen hebben we aandacht besteed. We vinden het belangrijk dat je zicht krijgt op het totaalplaatje. 

We werken samen met meerdere fabrikanten die elk hun eigen specialisatie hebben. Van strak en modern over kleurrijk en speels tot landelijk of romantisch, het zou ons verbazen dat je niets naar je zin vindt. We hebben bovendien heel wat stoffen en bijbehorende benodigdheden op voorraad liggen. Zo kan je meteen aan de slag!

Neem stalen mee naar huis

Het licht in onze showroom is anders dan bij je thuis. Daarom hebben we meerdere stalen in allerlei kleuren en texturen in huis. Ook op het vlak van transparantie kan je stalen met elkaar vergelijken. Neem ze mee naar huis en bekijk wat het beste past bij je interieur. 

 

Overgordijnen op maat in eigen atelier

Wij maken alles op maat. Er zijn dus geen standaardsystemen. Maar alvorens we aan de slag gaan in ons atelier, moeten we de juiste afmetingen kennen. De dagmaat - dit is de opening in de muur waarin het raam werd gemonteerd - is daarbij belangrijk. Ook het feit of je het raam moet kunnen openen en de vrije ruimte rond het raam, spelen een rol. Dat geldt vooral voor de zijkanten waar de stof een pakket vormt en bovenaan voor de eventuele afkasting.

Door ons een foto te bezorgen, kunnen we de montage en mogelijke hindernissen beter inschatten. Is alles doorgegeven? Dan gaan onze vijf stiksters aan de slag met onze professionele apparatuur. Zowel op het vlak van afmetingen als wat betreft de afwerking is er heel wat mogelijk. 

Correcte plaatsing door ervaren team

Overgordijnen kunnen zowel op als in de dagkant en aan het plafond gemonteerd worden. Dit gaat redelijk eenvoudig, dus ook doe-het-zelvers kunnen bij ons terecht voor materialen. Uiteraard knippen wij voor jou alle lengtematen op voorhand. Het is belangrijk dat bevestigingssystemen (rails en roedes) op de juiste hoogte worden gehangen. Let er ook op dat je schroeven en pluggen gebruikt die geschikt zijn voor de muur of het plafond waaraan je de overgordijnen zal hangen. Nadien kan je ze inhaken. Zie je dit werkje niet zitten? Jaag jezelf vooral niet in de gordijnen en laat het werk over aan onze vakspecialisten. 

Ontdek het aanbod overgordijnen in onze toonzalen

Spring eens binnen en kom gezellig snuisteren door ons uitgebreide aanbod. Wil je zeker zijn van je stuk? Maak dan snel een afspraak in één van onze winkels.

Advies en begeleiding

Of je nu al een duidelijk plan in gedachten hebt of gewoon op zoek bent naar inspiratie, laat je gerust begeleiden door HV. Onze interieuradviseurs zijn passioneel met hun vak bezig en nemen graag de tijd om te luisteren naar je voorkeuren.

Met hun uitmuntende technische bagage en kennis van de laatste trends, stemmen ze hun professioneel advies af op jouw noden en wensen. Kom gerust eens langs in onze toonzaal en bespreek je woondromen met één van onze interieurconsulenten. Breng het bouwplan, foto's of voorbeelden mee. We maken graag tijd voor je.

Maak een afspraak

Eigen confectieatelier

In onze gezellige winkel kan je kiezen uit een ruime keuze raam- en vloerbekleding, tapijten en decoratie, behang en verfproducten. Vind je niets naar jouw zin? Spreek ons erover aan, want het aanbod is veel ruimer dan we in onze showrooms kunnen tonen. Bovendien maken we gordijnen, zonwering en decoratie op maat in ons eigen confectieatelier.

Onze ervaren stiksters spreken hun creativiteit aan en gaan met onze hypermoderne installaties voor jou aan de slag. Van naaldje tot draadje, van ragfijn linnen tot weelderig fluweel. Met of zonder ingewikkelde plooistructuren … Yes, we can!

Neem een kijkje

Maatwerk en opmeten

Geen woning is gelijk en geen twee interieurs zijn dezelfde. Afmetingen verschillen, net als smaken, stijlen en behoeften. Daarom bespreken we eerst de mogelijkheden in onze toonzaal en komen we nadien alles professioneel opmeten bij jou thuis.

Heb je er een goed gevoel bij? Dan gaan wij meteen aan de slag om je interieur op te fleuren. Tot op de centimeter nauwkeurig, dat spreekt.

Maak een afspraak

Professionele plaatsingsdienst

Kies voor een vlotte en professionele plaatsing en schakel onze ploeg in. Gordijnen ophangen, raamdecoratie monteren, vloerbekleding plaatsen, behangen, schilderen … Onze ervaren medewerkers hebben elk hun eigen expertise. Ze beheersen de laatste technieken en werken jouw project af tot in het kleinste detail.

Ontdek meer

Alles voor de doe-het-zelver

Wat je zelf doet, doe je beter? Bij HV vind je alles van basismaterialen tot behandelingsproducten om jouw vakwerk tot zijn recht te laten komen. De handige tips & tricks van onze medewerkers krijg je er gratis bij. Spreek ons gerust aan als je met vragen zit.

Ontdek het hier