Inspiraties

Marmoleum Cocoa

natuurlijke innovatie

marmoleum cocoa

Circulariteit en schoonheid zijn verenigd in Marmoleum Cocoa. De rustige minerale tinten gaan een subtiel spel aan met de levendige cacaoschillen. Het eigentijdse design, de verfijnde esthetiek en de moderne selectie van kleuren maken Marmoleum Cocoa tot een tijdloze vloer die overal past.

Door cacaoschillen toe te voegen aan de traditionele Marmoleum-ingrediënten heeft forbo een spannende oppervlaktestructuur gecreëerd die er zowel natuurlijk uitziet als eigentijds aanvoelt.

 

 

 

Marmoleum Cocoa: natuurlijke innovatie

De Nederlandse regio 'De Zaanstreek' - de regio waar het fabriek zich bevindt dat marmoleum produceert - is een gebied waar een heleboel cacao wordt geproduceerd en verwerkt.  Een combinatie van duurzame Marmoleum vloeren gemengd met cacaodoppen.

Marmoleum Cocoa omarmt ons ethos van duurzaam design en is echt een unieke aanvulling op linoleumvloeren. De harde cacaodoppen zijn het restproduct van de cacaoproductie. De cacaoschillen zelf hebben facetten van verschillende kleuren en geven de vloer een unieke korrelige look & feel.

Marmoleum Cocoa vloeren zijn ontwikkeld en geproduceerd om te worden gerecycled en hergebruikt en tegelijkertijd koolstofuitstoot te voorkomen en vast te leggen.  

 

Een natuurlijke revolutie

Marmoleum Cocoa is klimaatpositief en klaar voor circulair gebruik. Het vermindert je ecologische voetafdruk en verhoogt het gebruik van post-consumer gerecycled materiaal en kan steeds opnieuw worden gebruikt.

Marmoleum Cocoa bestaat voor 97% uit natuurlijke en hernieuwbare grondstoffen. Hiervan is 43% gecombineerd gerecycled materiaal afkomstig van afvalstromen aan het einde van de levensduur, na installatie, uit de industrie en uit gesloten kringlopen.

Van de gerecycleerde inhoud is 33% gerecycleerd pre- en/of post-consument vloerbekledingsafval. Het evenwicht tussen pre- en post-consumentenafval varieert door de beschikbaarheid van installatieafval en oude vloeren die via ons Back-to-the-Floor-programma worden verkregen. Om vloeren van hoge kwaliteit te garanderen, wordt ons gerecyclede materiaal volledig getest op gezondheids- en veiligheidsnormen voordat we het hergebruiken in onze nieuwe vloeren.

Het productieproces van Marmoleum Cocoa vloeren resulteert in minder vervuiling en elke vierkante meter die na de levensduur wordt bespaard op verbranding zorgt voor een emissiebesparing van het equivalent van 1,8 kg CO2.

 

Ontdek al onze linoleumvloeren in de toonzaal

Spring eens binnen en kom ogen tekort voor ons uitgebreid gamma linoleum. Wil je zeker zijn van je stuk? Maak dan snel een afspraak in één van onze winkels.