Inspiraties

Vouwgordijnen

 

Vouwgordijnen

Voor een echt mooie uitstraling van uw interieur zijn vouwgordijnen een absolute must. Geen enkele raamdecoratie geeft zoveel warmte en gezelligheid. Een groot voordeel is dat ze passend zijn in ieder interieur, zowel klassiek als modern. Vouwgordijnen kunnen bijvoorbeeld gemaakt worden zonder baleinen voor een klassieke look. Of juist met de baleinen aan de voorzijde voor een hele moderne strakke uitstraling. Kies voor een bies rondom het vouwgordijn om te spelen met kleuren. Waar veel raamdecoraties een beperking hebben qua afmeting is dat bij een vouwgordijn niet van toepassing. Ze kunnen wel 6 meter breed en hoog gemaakt worden. Tevens zijn ze als enige raambekleding in de wasmachine te wassen. Zo wordt de levensduur een paar jaar verlengd.

Voordelen van vouwgordijnen

Nog een leuk voordeel is dat u gewone gordijnen en vouwgordijnen kunt maken van dezelfde stof. Ideaal om door het hele huis dezelfde stof te gebruiken. Daarnaast kan er ook een voeringstof worden toegevoegd. Een verduisterende voering spreekt voor zich dat deze vaak op slaapkamers wordt toegepast. Een gewone voering kan gebruikt worden tegen fel zonlicht, tocht of om het vouwgordijn wat voller te maken. Daarnaast kan een voering ook gebruikt worden bij een stof die inkijk heeft, door de voering vervalt de inkijk. Stel dat u door het hele huis 4 verschillende stoffen en kleuren gebruikt. Van buitenaf is dat soms een raar gezicht. Door een voering te gebruiken dan is de buitenzijde van de vouwgordijnen allemaal dezelfde kleur. 

Verduisterende vouwgordijnen

Verduisterende vouwgordijnen worden in de meeste gevallen gebruikt op slaapkamers. Maar ze kunnen ook worden toegepast in de woonkamer als u veel last heeft van tocht of fel zonlicht. Ook zakelijk wordt het toegepast in presentatieruimtes die donker moeten zijn. 

 

Kom ons ruim assortiment bekijken in onze toonzalen. 

 

 

Ontdek het aanbod gordijnen in onze toonzalen

Spring eens binnen en kom gezellig snuisteren door ons uitgebreide aanbod. Wil je zeker zijn van je stuk? Maak dan snel een afspraak in één van onze winkels.