Inspiraties

TERRACOTTA LOOK

De nieuwe trendkleur van het jaar.

Terracotta

 

Ben je op zoek naar een kleur die natuurlijk, krachtig, kruidig maar ook earthy is? Dan is terracotta dé perfecte match. Terracotta is poreus, ongeglazuurd aardewerk van roodbakkende klei. De warme, aardse kleur heeft een typerende oranje-bruine tint die je keer op keer laat verrassen.

 

De terracotta kleur is niet meer weg te denken uit onze interieurs. Deze warme, aardse tint bestaat al jaren en doet je waarschijnlijk denken aan die leuke bruinoranje bloempotten. Terracotta komt van het Italiaans en betekent letterlijk ‘gebrande aarde’. De kleur past zowel in de zomer als winter perfect in je interieur. Mix bijvoorbeeld terra kleuren met witte tinten voor een fris geheel. Gouden accessoires geven de terracotta kleur juist nog meer warmte en knusheid. En helemaal van nu: combineer terra muurkleuren en accessoires met natuurlijke materialen, zoals rotan, hout en sisal. Hierdoor krijgt je interieur een zomerse, gezellige en Mediterrane uitstraling. 

Mix en match erop los met terra woonaccessoires: van kussens, plaids, kleden, vazen tot lampen. Dit staat natuurlijk geweldig in combinatie met een terra muurkleur. Terracotta is zeker opvallend, maar vanwege het warme, rustige effect kan je nooit een overdaad aan deze kleur in je interieur hebben. Hieronder geven we je inspiratie voor een subtiele toevoeging van terra aan je interieur:

  • Terra vaasjes

Je ziet steeds meer vaasjes in terracotta kleuren voorbij komen. Ook de vormen zijn bijzonder, zo heb je het populaire terracottakleurige schelpenvaasje. Zet er een paar droogbloemen in om dat natuurlijke boho-effect te versterken.

  • Terra bloempotten

Planten en terracotta bloempotten zijn een gouden combinatie: de aardse, warme terra kleur matcht perfect met het frisse groen van de plant. Zet een olijfboompje in een terracotta pot en je waant je meteen in Toscane. Ook andere kamerplanten, zoals de alocasia, cactus, monstera, bananenplant en strelitzia, passen door hun grote, groene bladeren uitstekend bij terracotta.

  • Terra kussens

Je kunt nooit genoeg kussens op de bank hebben. Heerlijk om in weg te duiken en het staat ook nog eens supergezellig. Leg een bonte verzameling kussens in alle tinten terracotta op de bank. Speel met materialen en texturen, ga bijvoorbeeld voor rijke, zachte stoffen zoals velours, linnen en katoen. Maak het af met een terraroze plaid met pompons om een bohemian sfeertje te creëren.

Past bij alle woonstijlen

Terracotta in het interieur kun je toepassen bij allerlei stijlen – of je nu van landelijk of wat meer modern houdt voor je in je huis. Ga voor een paar items in deze kleur, of juist voor een veelheid aan terrracotta om het karakter flink neer te zetten in een ruimte. Een terracotta interieur past met name goed bij een stoere look. Want een kleur als zwart past hier ook perfect bij. Het robuuste van terracotta sluit helemaal aan bij een stoer interieur. Dus ben je van van die indrustriële uitstraling die je nu veel ziet in huizen, dan zit je goed met terracotta. Maar ook als je van een mediterraans tintje houdt, dan kun je meedoen met deze trend. Want voeg je items toe met deze kleur, dan krijg je een warm, buitenlands aandoende sfeer, zeker als je het combineert met andere meditteraanse items.

Ontdek het aanbod behangpapier in onze toonzalen

Spring eens binnen en kom gezellig snuisteren door ons uitgebreide aanbod. Wil je zeker zijn van je stuk? Maak dan snel een afspraak met één van onze medewerkers in onze winkels.