Doe-het-zelf

Onderhoud tapijten

HV-Interieur geeft je enkele tips om je tapijt tip top in orde te houden.

Stappenplan

 

1. Een nieuw tapijt kan je best vanaf de eerste dag onderhouden door het regelmatig te stofzuigen met een gewone stofzuiger. Gebruik zeker geen turboborstel voor een wollen of hoogpolig tapijt. Hierdoor kunnen er draden los komen te zitten.

 

2. Wanneer er draden loszitten, knip je deze best af met een klein schaartje. Zeker niet aan de draden trekken..

3. Vlekkenbehandeling: Onmiddellijk behandelen. Vloeistoffen deppen met keukenpapier en vaste substanties verwijderen met een lepel. Nooit op de vlek wrijven want dan maak je deze groter en zal ze verder in het tapijt dringen. Een wollen tapijt behandel je best met een mengeling van lauw water (50%) en azijn (50%).  Maak een keukenhanddoek nat met dit mengsel, wring deze uit en leg hem 5 à 6 uur op de vlek. Daarna laten drogen en stofzuigen. Naargelang de aard van de vlek zal deze mettertijd verdwijnen aangezien wol zelfreinigend is.

 

4. Hardnekkige vlekken: Vlekken van organische oorsprong (koffie, fruitsap, wijn, frisdrank, bloed,…) kan je best behandelen met JAMES VLEKKENWONDER. Vlekken van organische oorsprong (verf, lijm, olie, schoensmeer, vetachtige vlekken,…) dien je te behandelen met JAMES VLEKKENSPRAY. Beide producten zijn verkrijgbaar in onze toonzaal.

5. Voor een jaarlijks onderhoud adviseren wij 2 producten: GRANDIOOS tapijtshampoo voor een onderhoud met water en SEBO DUO-P droogpoeder voor een droog onderhoud. Opgelet met viscose tapijten, deze verdragen geen water. Ook deze 2 producten zijn bij ons verkrijgbaar.

6. Bij het gebruik van bovenvermelde producten, raden wij aan om eerst even een kleine test te doen op een onopvallende plaats naar kleur -en materiaalbestendigheid. Wanneer je je tapijt naar een droogkuis brengt, laat je dan zeker goed informeren over de methode van behandelen, niet alle tapijten zijn namelijk bestand tegen een industriële reiniging.

Ontdek alle tapijten in onze toonzaal

Spring eens binnen en kom ogen tekort voor ons uitgebreid gamma tapijten en decoratie. Wil je zeker zijn van je stuk? Maak dan snel een afspraak in één van onze winkels.